1. Haberler
  2. Bülten
  3. “İz Bırakan Kalpler” atölyesi, Muğla’da özel bireyler ve ebeveynlerini bir araya getirdi

“İz Bırakan Kalpler” atölyesi, Muğla’da özel bireyler ve ebeveynlerini bir araya getirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Engelli Meclisi paydaşlığında düzenlenen "İz Bırakan Kalpler" atölyesi, 60 özel gereksinimli çocuk ile 60 ebeveyni bir araya getirdi.

“İz Bırakan Kalpler” atölyesi, Muğla’da özel bireyler ve ebeveynlerini bir araya getirdi
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(MUĞLA) – Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Engelli Meclisi paydaşlığında düzenlenen “İz Bırakan Kalpler” atölyesi, 60 özel gereksinimli çocuk ile 60 ebeveyni bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Engelli Meclisi paydaşlığında “İz Bırakan Kalpler Atölyesi” gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez bu kapsam ve modelde hayata geçirilen etkinliğe farklı engel gruplarından 60 özel gereksinimli çocuk ile 60 ebeveyn olmak üzere toplam 120 kişi katıldı.

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça, Yatağan, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde hizmet veren dokuz Kısa Mola Merkezi’nin yanı sıra Engelli Meclisi ve yerel sivil toplum kuruluşlarından da katılım sağlandı.

ÇOÇUKLARIN HAYALLERİ ÇANTALARA YANSIDI 

Atölyenin ilk bölümünde çocuklar, ebeveynleriyle birlikte bez çanta tasarladı ve anahtarlık hazırladı. Renkleri, desenleri ve hayal ettikleri figürleri çantalarına aktaran çocuklar, kendi tasarımlarını oluşturmanın mutluluğunu yaşadı. Atölyenin ardından çocuklar, kendi tasarladıkları bez çantalarla defileye katıldı. Ailelerin ve katılımcıların alkışları eşliğinde tasarımlarını sergileyen çocuklar, emeklerini ve yaratıcılıklarını paylaşma fırsatı buldu.

RENKLİ GÜN KATILIM BELGELERİYLE TAMAMLANDI 

Bez çanta ve anahtarlık tasarımlarıyla başlayan ve defileyle devam eden etkinlik, çocuklara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. 60 çocuk ve 60 ebeveynin katıldığı atölye; ortak üretimi, sosyal katılımı ve kapsayıcılığı bir araya getirerek çocuklar ile ailelerine keyifli bir gün yaşattı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 

Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mine Menteş, etkinliğin ailelerden gelen talep doğrultusunda hayata geçirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte güzel bir proje hazırladık. Bugün burada ailelerimizin ve çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizim için de çok değerli. İşini severek ve özenle yapan bir ekiple birlikte olmak ayrıca mutluluk veriyor. Ahmet Başkan’ımıza, Gonca Başkan’ımıza ve emeği geçen tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNAN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Çocuklarımızın yüzündeki mutluluk, ailelerimizin kendilerini yalnız hissetmediği ve yaşamın içinde daha güçlü yer aldığı bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Her çocuğumuzun yeteneklerini keşfedebildiği, kendisini özgürce ifade edebildiği ve güzel anılar biriktirebildiği bir Muğla istiyoruz. İz Bırakan Kalpler Atölyesi’nde de çocuklarımız hayallerini renklere dönüştürürken aileleriyle birlikte çok güzel bir gün geçirdi. Bizim görevimiz yalnızca hizmet üretmek değil; herkesin kendisini bu kentin eşit ve değerli bir parçası olarak hissetmesini sağlamak. Çocuklarımızın hayatına dokunan, ailelerimizi bir araya getiren ve aramızdaki dayanışmayı büyüten çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

EBEVEYNLER VE ÇOCUKLAR MEMNUN

Etkinliğe katılan ebeveynler ve özel gereksinimli bireyler ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Hatice Gökgöz: “İstanbul’dan Muğla’ya taşınalı bir yıl oldu. Muğla’da eğitim olanaklarını ve bu tür etkinlikleri oldukça başarılı buluyorum. Bu etkinlik kızımın kendisini ifade etmesine, düşüncelerini yaptığı çalışmaya yansıtmasına ve sosyalleşmesine çok güzel katkı sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

-Sakine Şen: “Meyra özel bir çocuk. Belediyemizin düzenlediği etkinlikte baskı tekniğiyle çanta boyadık. Bu tür çalışmalar çocuğumun özgün düşünmesine, kendisini daha özgür hissetmesine ve yeni insanlarla tanışmasına katkı sağlıyor. Böyle etkinliklerle birçok aileye dokunuluyor. Başkanımıza bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor.”

-Feyza Gökgöz: “Burada çanta boyadım ve anahtarlık yaptım, çok eğlendim. Kendimi rahat ve huzurlu hissettim. Kendi tarzımı özgürce yansıtabildiğim bir ortam oldu. İyi ki böyle bir etkinlik düzenlemişler. Çok mutlu oldum, teşekkür ederim.”

-Meyra Şen: “Buraya gelmek çok eğlenceliydi, çok sevdim. Çanta boyama etkinliğinde kırmızı ve pembe renkleri kullandım. Bir daha mutlaka gelmek istiyorum. Bu etkinliği düzenleyen abilerime ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum.”

 

“İz Bırakan Kalpler” atölyesi, Muğla’da özel bireyler ve ebeveynlerini bir araya getirdi
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.