1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rıza Akpolat: Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım ak

Rıza Akpolat: Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım ak

Tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yarın görülecek duruşma öncesinde Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, "Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım aktır” dedi.

Rıza Akpolat: Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım ak
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(İSTANBUL) – Tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yarın görülecek duruşma öncesinde Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, “Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım aktır” dedi.

Akpolat, sosyal medya hesabından yayımlanan mesajında, 1 yıl 8 aydır cezaevinde bulunduğunu belirterek, bu süreçte hakkında ortaya atılan iddialara karşı savunmasını yaptığını ifade etti. Akpolat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“1 yıl 8 ay boyunca onlarca iftiraya, aileme, sevdiklerime edilen zulme karşı, inandığım yoldan bir milim ayrılmadan, haksız hukuksuz biçimde Silivri Zindanı’nda tutsak edildiğim hücremde, karar gününün gelmesini bekledim. Nihayet karar günü geldi çattı. Dile kolay 584 gün boyunca, yalan ve riyaya, medya operasyonlarına karşı, ağır koşullarda savunmamı yaptım, hakkı ve hakikati haykırdım. Hem halkın hakkını gözeten bir kamu görevlisi hem de ülkemin geleceği için çalışan bir siyasetçi olarak, hesabını veremediğim tek bir kuruş olmadığını herkes gördü.

20 aydır, benden desteğini esirgemeyen, bana güvenen tüm yol arkadaşlarıma, rekor bir oyla beni seçen ve daima yanımda duran Beşiktaşlı komşularıma, aileme ve sevdiklerime teşekkür ediyorum. Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım aktır. Dün masumdum, bugün masumum, yarın da masum ve onurlu bir insan olarak Türkiye’nin demokratik, adil ve güvenli geleceği için mücadele edeceğim. Mahkemenin hakkımda kaç yüzyıl ceza istediğinin bir değeri yok. Halkımız ve vatanımız için ödenmesi gereken bedel neyse ödemeye hazırım. Asıl divan ulu mahşerde kurulandır. Ben o divana tertemiz varacağım.”

Rıza Akpolat: Yarın mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, vicdanım rahat, alnım ak
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.